Wat is Muskuloskeletale therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de muskuloskeletaal therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de muskuloskeletaal therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.
Een muskuloskeletaal therapeut heeft extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de muskuloskeletaal therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Raf Verwasch

Raf Verwasch is een van de eerste muskuloskeletaal therapeuten in Nederland afgestudeerd als “Master in de Muskuloskeletale therapie”.

Hij studeerde aan de Vrije Universiteit van Brussel aan de faculteit geneeskunde als Master of Science in de Muskuloskeletale therapie. De opleiding in Nederland vond plaatst aan de SOMT in Amersfoort. Op dit moment is de SOMT een van de toonaangevende opleidingsinstituten maar ook polikliniek voor alle facetten met betrekking tot het musculo-skeletale systeem.

Wanneer naar een muskuloskeletaal therapeut?

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.
Raf Verwasch is een van de eerste muskuloskeletaal therapeuten in Nederland afgestudeerd als “Master in de Muskuloskeletale therapie”. Hij studeerde aan de Vrije Universiteit van Brussel aan de faculteit geneeskunde als Master of Science in de Muskuloskeletale therapie. De opleiding in Nederland vond plaatst aan de SOMT in Amersfoort. Op dit moment is de SOMT een van de toonaangevende opleidingsinstituten maar ook polikliniek voor alle facetten met betrekking tot het musculo-skeletale systeem.

Gratis Advies

Bij Mediraf wordt de zorg bepaald op welke manier uw klachten behandeld kunnen worden. De bron van uw pijn wordt achterhaald, waarna een geschikt behandelplan zal worden gemaakt.