De rustige ligging aan de Langweide in Neerbeek is de passende omgeving voor aandacht en zorg.

Niet voor niets maakt Mediraf, praktijk voor medisch shockwave therapie, manuele therapie en complementaire zorg deel uit van de meest bekende instituten op dit gebied.
Hier staat de aandacht voor de Cliënt op de allereerste plaats. Mediraf is een moderne praktijk die is gespecialiseerd in de zogenaamde complementaire geneeswijzen. In zijn praktijk in Neerbeek wordt hij ondersteund door zijn vrouw Nicole als praktijkmanager. Nicole coördineert de afspraken en geeft cliënten altijd op
basis van haar knowhow telefonisch advies.

Belangrijk voor een geslaagde oplossing c.q. therapie is een diagnose die volgens de wetenschap zgn: “evidence based” moet zijn. Dat wil zeggen zeker verschil maken tussen zin en onzin ook in de complementaire geneeswijzen.

Raf: “Op mijn eenentwintigste ben ik na mijn opleiding fysiotherapie de opleiding acupunctuur voor artsen en fysiotherapeuten aan de NAAS in Amsterdam gaan volgen. Tijdens dit traject volgde ik ook de opleiding manuele therapie aan de SOMT te Amersfoort en sloot deze gezamenlijk af in 1988. Omdat de universiteit een uitdaging vormde en zo lekker dichtbij lag (R.U.L.) ben ik na mijn propedeuse de doctorale fase geneeskunde gaan volgen.

Zeker door mijn opleiding geneeskunde heb ik een meer nuchtere en heldere kijk gekregen op adequaat handelen. Ik ben als muskuloskeletaal therapeut in Nederland afgestudeerd als “Professional Master in de Muskuloskeletale therapie”. Hij studeerde ook aan de Vrije Universiteit van Brussel aan de faculteit geneeskunde als Master of Science in de Muskuloskeletale therapie. Ook hierdoor ben ik mij steeds meer gaan richten op ‘evidence based medicine’. Kortom: Ook in de complementaire zorg verschil maken tussen ‘zin’ en ‘onzin’.

Leuk om te weten:

Met Raf was de eerste dynastie fysiotherapeuten in Nederland een feit. Raf’s grootvader Harrie Verwasch was voor de oorlog chemicus en hoofd van de fabriek Carisborg te Hoensbroek.
Daarnaast had hij al in 1924 praktijk aan de Passart in Hoensbroek. Hij was een van de eerste Heilgymnasten van Nederland. Met opleidingen Fysiotechniek en Massagetherapie studeerde hij uiteindelijk in 1954 af als fysiotherapeut. Raf’s vader Leo Verwasch werd ook fysiotherapeut met een eigen praktijk in Geleen vanaf 1958. Raf is dus van oorsprong de derde generatie.

NVA-acupuncturist

Info filmpje Shockwave therapie

SOMT University of Physiotherapy

De SOMT is gespecialiseerd in masteronderwijs op het gebied van bewegingsgerelateerde klachten. Je kan aan de SOMT een masteropleiding volgen in de Muskuloskeletale therapie, Bekkenfysiotherapie, Sportfysiotherapie en Fysiotherapie in de Geriatrie.

Het onderwijs wordt ondersteund door onderzoek en kliniek (Mediferia). De SOMT is van mening dat integratie van wetenschappelijke kennis en een innovatieve, praktijkgerichte leeromgeving integraal deel uitmaken van een masterprogramma.

Opleidingen aan de SOMT zijn competentiegericht, dat wil zeggen dat kennis en vaardigheden geïntegreerd worden aangeleerd. Het onderwijs is daarom erg praktijkgericht, het uitgangspunt is steeds (casuïstiek uit) de klinische praktijk. Voor elke onderwijsvorm die de SOMT hanteert, zijn er aangepaste lokalen.